Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد کارکن، در گفتگو با خبرآنلاین افزود: معتقد است پرداخت کمک‌های بلاعوض مردم را وابسته به دولت نموده و علاوه بر این، حس حق پنداری را در مردم ایجاد خواهد کرد.

محمد کارکن اقتصاددان و معاون امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه کشور درباره قطع یارانه دهک‌های پردرآمد و الزامات گفت: پرداخت یارانه در قالب کمک‌های بلاعوض به مردم از ابتدای امر اشتباه و ناکارآمد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا پرداخت کمک‌های بلاعوض مردم را وابسته به دولت نموده و علاوه بر این، حس حق پنداری را در مردم ایجاد خواهد کرد.

او ادامه داد: براساس مبانی علم اقتصاد،یارانه باید در راستای حمایت از تولید و به صورت کوتاه‌مدت و زمان‌بندی شده پرداخت شود. در اینجا منظور از تولید نیز، حمایت از تولید داخلی در راستای تحقق استراتژی توسعه هر جامعه خواهد بود.

این مقام مسئول با اشاره به فرصت مناسبی که به وسیله قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور و همچنین کاهش ارزش ریالی یارانه نقدی بوجود آمده است ضمن گوشزد کردن بالا بودن دقت در مراحل شناسایی و حذف دهک‌های بالای درآمدی، حذف یارانه نقدی ۳۰ درصد از جامعه را توجیه پذیر می‌داند.

 وی افزود: دولت در صورتی که بتواند منابع صرفه جویی شده حاصل از حذف یارانه‌های نقدی را صرف امور نماید که زمینه‌های جلب اعتماد جامعه را فراهم آورد می‌توان به حذف یارانه حداقل ۵۰ درصد جمعیت کشور نیز بیاندیشد. زیرا پنج دهک بالای درآمدی از میانگین جامعه بالاتر هستند بنابراین حذف آن‌ها قابل دفاع خواهد بود. به گفته وی، علاوه بر شفافیت، برنامه‌ریزی هوشمندانه در مراحل شناسایی دهک‌ها پاشنه آَشیل این برنامه است. 

این کارشناس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه هر ساله دولت میلیاردها تومان انواع یارانه برای گروه‌های مختلف اجتماعی و حمایتی درنظر می‌گیرد، گفت: بهتر است با در پیش گرفتن شناسایی دهک‌های پایین درآمدی به هدفمند شدن این منابع کلان نماید. به بیان دیگر، دولت اقشار نیازمند را شناسایی و حمایت مالی و پرداخت انتقالی در صورت وجود، به آنها صورت بگیرد بسیار منطقی‌تر و کم هزینه‌تر خواهد بود.

الزامات توانمندسازی اقشار ضعیف

کارکن با تأکید بر اینکه لازمه تخصیص بهینه و اثربخش میلیاردها تومان بودجه‌های اجتماعی و حمایتی، افزایش قدرت تشخیص مبتنی بر پایگاه‌های اطلاعاتی کارآمد، به روز و با دقت بالا است. ادامه داد: فقدان قدرت تشخیص فوق عملاً باعث انحراف و ناکارآمدی نظام حمایت اجتماعی می‌شود. بنابراین، دولت نباید تحت هیچ شرایطی به بهانه ناتوانی در شناسایی و تمایل نداشتن بررسی حساب‌های مردم از حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی دست بکشد زیرا این مهم، یکی از ضروری‌ترین اقدامات پیش‌روی دولت است. از این‌رو، دولت با تمام ابزارهایی که در اختیار دارد بدون فوت وقت اهتمام به شناسایی و حذف اقشار پر درآمد نماید. یکی از ابزارهایی که دولت می‌تواند از ان بهره ببرد بررسی حساب بانکی شهروندان است. قابل توجه است دولت برای این مهم نیاز به اجازه نخواهد داشت زیرا دسترسی به حساب‌های شهروندان امری پذیرفته در سطح بین‌المللی بوده و این مهم در سایر کشورها از مدت‌ها پیش حل شده است.

ضرورت حذف موفقیت آمیز دهک‌های بالای درآمدی

معاون امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه کشور با حمایت از اقدام دولت در پی حذف قریب به ۲۰۰ هزار خانوار پردرآمد کشور، این اقدام را ناکافی دانست و اضافه کرد: اهرمی کردن منابع صرفه جویی شده به منظور حمایت از بنیه تولیدی کشور لازم است. از دیگر سو، اتخاذ سیاست‌های کاهنده تورم بهترین کمک به اقشار نیازمند است زیرا تورم در جامعه بیشترین آسیب را برای اقشار یاد شده در پی دارد.

این کارشناس برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه هر نظام سیاسی موافق و مخالفان خود را دارد افزود : دولت برای حذف یارانه نقدی دهک‌های بالای درآمدی محافظه کاری نکند و بدون فوت وقت تمام توان خود را در اجرای هر چه بهتر تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور به کار ببند و تلاش نماید با شفافیت و اطلاع رسانی و گفتگوی اجتماعی، اعتماد عمومی را جلب نماید و بدون شک براین اساس، احتمال نارضایتی اجتماعی به حداقل ممکن خواهد رسید.

۱۷۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1305806

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه هدفمندسازی یارانه ها توزیع نقدی یارانه باشگاه استقلال جام حذفی ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس دونالد ترامپ استان آذربایجان شرقی اربعین لیگ برتر نوزدهم پیاده روی اربعین عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۷۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند

حجت‌الاسلام علی جعفری؛ معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور اظهار کرد: بیش از ۷ سال از دوره چهارم فعالیت سازمان روانشناسی به همت وزرا و نمایندگان بهداشت و علوم  می گذرد که ما  سعی کرده ایم تا بتوانیم کم و کاستی ها را جبران کنیم. به همین دلیل کلینیکی را برای به وجود آوردن نور امید و نشان دادن  مسیر درست زندگی افتتاح کردیم تا بتوانیم در راه فرهنگی قدم بر داریم. در کوتاه‌ترین زمان به کمک مسئولان ذی‌ربط می‌توانیم این کلینیک مشاوره‌ای را برای مددجویان کمیته‌امداد در ۳۱ استان ایجادکنیم.

وی افزود:در کلینیک تمام موارد زیر نظر خواهند بود، زیرا از فضای کاربری می‌خواهیم بیرون بیاییم و بتوانیم رصد دقیق داشته باشیم و متناسب با نیازهای خانوده مدد جویان زیرساخت‌های مشاوره‌ای در مناطق دورافتاده و محروم ایجاد کنیم. ما یک نهاد حمایتی هستیم که بتوانیم به تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس مددجویان در زندگی و ایجاد اشتغال کمک کنیم. البته ناگفته نماند این خلاء وجود داشته که مجموعه مشاوره‌ای ما نیازمند  زیرساخت روانشناختی با سطح بالاتر  و تخصصی داشت. اما حالا  مراکزی با سطح بالاتر و تخصصی در سراسر کشور یعنی تمام  استان‌ها  ایجاد کرده‌ایم و بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموخته کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی یا مشاوره در ادارات مشغول ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان کمیته امداد هستند.

جعفری تصریح کرد: براساس تحقیقات انجام شده؛ حدود ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی و نیازمند دریافت خدمات روانشناسی هستند، اما به این معنا نیست که آن‌ها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را پوشش می‌دهند.

او گفت: جامعه هدفی که ما داریم در کمیته امداد افرادی هستند که بی چون و چرا در راستای کمک به مردم می کوشند در گذشته خدمات کمیته امداد بیشتر در حوزه معیشتی بود ولی یکی از خدمات ارزشمند که در سال های اخیر شاهد تحول جدی در این حوزه هستیم، همین خدمات فرهنگی است. ما به کمک روان درمانی حتی توانستیم بسیاری از زندانیانی که حقیقت را بازگو نمی کردند تا کمکشان کنیم مسیر را هموار کردیم. می توان گفت حضور مشاوران متخصص در سراسر کشور می‌تواند کلید طلایی برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم باشد.  

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • طرح فجرانه کالابرگ تا جمعه تمدید شد
  • برگِ سبزِ دولت برای پایان دادن به پروژه‌های نیمه تمام در کشور
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی به این شهر، بودجه تصویب نکرد
  • مهلت دریافت کالابرگ طرح فجرانه نوبت سوم تا جمعه تمدید شد
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند