Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-08@06:32:19 GMT

یارانه بر چه اساس حذف میشود؟

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۱۹۳۱

چهارتن از اقتصاددان‌ها در میزگردی به بررسی شیوه‌های مختلف شناسایی اقشار پردرآمد با هدف حذف یارانه نقدی آنها پرداختند که در نهایت بررسی سپرده‌های بانکی افراد به عنوان یکی از جدی‌ترین روش‌های معمول برای شناسایی پردرآمدها معرفی شد.

عصر امروز(31 شهریور) میزگردی با حضور چهار تن از اقتصاددان‌ها در جهاد دانشگاهی تهران برگزار شد که در آن درباره حذف یارانه دهک‌های پردرآمد و شیوه‌های مختلف شناسایی اقشار پردرآمد بحث و گفتگو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یارانه پردرآمدها مبلغ دندان‌گیری نیست

در ابتدای این نشست علیرضا زاهدیان –معاون پیشین طرح های آماری مرکز آمار ایران- با اشاره به میزان درآمدهای تقریبی حاصل از حذف یارانه اقشار پردرآمد در این باره اظهار کرد: حذف یارانه پردرآمدها ممکن است 10 درصد از کل یارانه های پرداختی را شامل شود که این چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان از 40 هزار میلیارد تومان یارانه پرداختی خواهد بود.

او با بیان اینکه حذف یارانه خانوارهای پردرآمد می‌تواند هشت میلیون نفر را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار دهد اظهار کرد: این تصمیم ممکن است بازخوردهای منفی و تبعاتی اجتماعی را با خود به همراه داشته باشد، بنابراین بهتر است که این اقدام به صورت مرحله‌ای و به دور از عجله صورت بگیرد.

زاهدیان با بیان اینکه دولت با تمرکز بر روی مساله مالیات‌ها می‌تواند درآمد بسیار بیشتری نسبت به حذف یارانه افراد پردرآمد کسب کند، مالیات بر ارزش افزوده را یکی از گزینه‌های مالیاتی دولت برای افزایش این درآمدها توصیف کرد.

با قبض آب و برق نمی توان پردرآمدها را شناسایی کرد

در ادامه این میزگرد، علی اصغر سالم، دیگر اقتصاددان حاضر در این نشست، به شیوه های مختلف تشخیص دهک‌های اقتصادی بر اساس قبض‌های آب، برق و گاز اشاره کرد و گفت که این شیوه‌ها از ضریب خطای بالایی برخوردارند و نمی‌توانند اقشار پردرآمد را از این طریق شناسایی کرد.

این اقتصاددان در ادامه بهترین شیوه برای شناسایی اقشار پردرآمد را بررسی حساب‌های بانکی افراد ارزیابی کرد و گفت: دولت با بررسی حساب های بانکی شهروندان علاوه بر اینکه می‌تواند سه دهک بالای جامعه را شناسایی و یارانه آنها را حذف کند، همچنین می‌تواند در اخذ مالیات بر درآمد نیز از این اطلاعات استفاده کند. در این شیوه دولت می تواند به یک بانک اطلاعاتی دسترسی پیدا کند که بر اساس آن با جستجوی هر کد ملی می‌تواند انواع اطلاعات درآمدی افراد را پیدا کند.

در ادامه این بحث مجید عینیان، به عنوان یک کارشناس پولی و بانکی به اهداف قطع یارانه بنزین در سال‌های گذشته پرداخت و آن را طرحی برای اصلاح الگوی مصرف و نه توزیع درآمد توصیف کرد و ادامه داد: بر این اساس باید این سوال را پرسید که چرا باید یارانه 30 درصد از افراد حذف شود و نه ارقام دیگر؟ واقعیت این است که هدف دولت در پرداخت نقدی یارانه‌ها اهداف اجتماعی یا رفاهی نبوده است.

ملاک اصلی طبقه‌بندی ها پس‌اندازهای بانکی است

هادی موسوی نیک دیگر اقتصاددان حاضر در این نشست، به انتقاد از دسته‌بندی دهک‌ها بر اساس درآمد و هزینه پرداخت و گفت: در این شیوه پس‌اندازهایی که مردم در حساب های خود دارند نادیده گرفته می‌شود در حالی که همه می دانیم یکی از اصلی ترین ملاک‌هایی که باعث تفاوت دهک‌های درآمدی می‌شود بحث پس‌انداز است.

این اقتصاددان به بانک‌ اطلاعاتی شکل گرفته در وزارت رفاه هم اشاره کرد و گفت: با این بانک اطلاعاتی می‌توان به هدف شناسایی طبقات مختلف اقتصادی رسید. بهتر است در این فرصت که دوباره موضوع شناسایی طبقات اقتصادی به واسطه بحث حدف یارانه‌ افراد پردرآمد اهمیت پیدا کرده است، اطلاعات بانکی و مالیاتی را نیز به فایل‌های موجود در بانک اطلاعاتی وزارت رفاه اضافه کنیم.

او به بحث حفاطت از اطلاعات محرمانه افراد نیز اشاره کرد و گفت که استفاده از اطلاعات اقتصادی افراد روند معمولی است که البته می توان تدابیری را نیز اندیشید که این اطلاعات مورد سواستفاده قرار نگیرد.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000FPR برچسب ها: اصلاح الگوی مصرف ، حذف یارانه ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اصلاح الگوی مصرف حذف یارانه بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۱۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردرآمد مثل فدراسیون فوتبال!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ دقایقی پیش سایت فدراسیون فوتبال آرای کمیته انضباطی در خصوص تخلف سه باشگاه مختلف را روی خروجی خود قرار داد و سه تیم استقلال، صنعت نفت آبادان و ملوان بندر انزلی را جریمه کرد.

به نقل از ورزش سه هر سه تیم به دلیل رفتار هوادارانشان، به ترتیب ۱۰۰ میلیون تومان (استقلال)، ۱۰۰ میلیون تومان (صنعت نفت) و ۱۵۰ میلیون تومان (ملوان بندر انزلی) جریمه شدند که البته این آرا قابل تجدید نظر است.

جریمه استقلال به دلیل پرتاب لیزر توسط تماشاگران، جریمه نفت به دلیل توهین هواداران به مقام رسمی و پرتاب لیزر و جریمه ملوان به دلیل پرتاب مواد محترقه و توهین به مقام رسمی و توقف در بازی رخ داده است.

به هر صورت ۳۵۰ میلیون تومان با سه نامه اداری نشان می‌دهد که فدراسیون‌داری هم می‌تواند در زمره شغل‌های پردرآمد در نظر گرفته شود!

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903366

دیگر خبرها

  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • پردرآمد مثل فدراسیون فوتبال!
  • این کار را انجام ندهید، یارانه تان قطع می شود!
  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود/ هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • خبر جدید برای یارانه‌بگیران/ این کار را انجام ندهید، یارانه‌تان قطع می‌شود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • مراحل برخورد با افراد بی‌حجاب بر اساس لایحه عفاف و حجاب